Ron Olyslager (1964)

Ron Olyslager (1964)

Ron Olyslager (1 april 1964) is een voormalig doelman van Vitesse en De Graafschap. De populaire goalie speelde jarenlang in Doetinchem en kwam tot 400 duels voor De Superboeren.

Ron Olyslager keepte meer dan 400 duels in het betaald voetbal. En is ook al jaren in het bezit van de UEFA A-licentie. Ook wel genoemd: trainer-coach I-diploma.

In 1981 maakte Olyslager zijn debuut in het profvoetbal. De destijds 17-jarige keeper kwam namens Vitesse, destijds nog met de toevoeging 1892, tweemaal uit in twee seizoenen. Ondanks zijn debuut op vroege leeftijd bleef een doorbraak dus uit, waarop Olyslager naar de amateurs van Rheden vertrok.

In zijn geboorteplaats bleek de doelman een uiterst stabiele factor onder de lat te zijn en na vier seizoenen amateurvoetbal stond De Graafschap op de stoep. De gekrulde Olyslager zag een tweede termijn in het betaalde voetbal wel zitten en besloot een contract te tekenen op de Vijverberg. Hij speelde in die tijd met jongens als Zico Tumba, Fabian Wilnis, Olaf Lindenbergh, Sonny Silooy, Tomasz Rząsa, Jan Vreman, Edwin Godee, Eric Viscaal, Dennis Gerritsen en last but not least: Purrel Fränkel.

Bij De Graafschap groeide Olyslager uit tot een zekerheidje. Maar liefst dertien seizoenen lang was de doelman te bewonderen in het keeperstenue van de Achterhoekers en in twaalf daarvan was hij de onbetwiste nummer-één. In 1991 kende Olyslager zijn grootste succes, hij werd met zijn club kampioen van de Eerste Divisie en dwong zodoende promotie naar de Eredivisie af.

In 2000 besloot Olyslager zijn handschoenen aan de wilgen te hangen en verder te gaan als trainer. Olyslager werd hoofdtrainer van amateurclub SDOUC en keeperstrainer bij De Graafschap. In 2018 was het DVV Duiven dat de voormalig keeper wist vast te leggen. Ron Olyslager (1964) ging daar de vierdeklasser trainen.

(ANP – ANP Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *