Raymond Atteveld (1966)

Raymond Atteveld (1966)

Raymond Atteveld (8 september 1966) is een voormalig middenvelder die in eigen land onder meer uitkwam voor Haarlem, FC Groningen en ADO Den Haag. Daarnaast kwam de controlerende middenvelder ook nog uit voor diverse ploegen uit Engeland. Na zijn loopbaan als speler werd Atteveld trainer en coachte hij Roda JC, ADO Den Haag en het Cypriotische AEL Limassol.

Atteveld debuteerde namens Haarlem op 19-jarige leeftijd in de uitwedstrijd bij PSV, waar hij mocht starten. Vier seizoenen bleef Atte actief in de hoofdstad van Noord-Holland om daarna te verhuizen naar Engeland. De opvliegende middenvelder werd overgenomen door Everton, waar hij onder meer samenspeelde met de legendarische doelman Neville Southall. in Liverpool kende Atteveld drie redelijk succesvolle seizoenen. Via West Ham United, Bristol City en het Belgische Zulte Waregem kwam Atteveld in 1994 weer in Nederland te voetballen. Hij kwam één jaar uit voor Roda JC en speelde hier samen met onder meer Barry van GalenGer Senden, Tomasz Iwan, Eric van der Luer, Max Huiberts en Marco van Hoogdalem.

Na één seizoen tekende Atteveld een contract bij het ambitieuze Vitesse. Hij bleef hier twee jaar voetballen en speelde samen met onder meer Theo Bos, Roy Makaay en Dejan Curovic. In 1996 trok hij naar FC Groningen. Drie seizoenen speelde hij in het hoge noorden, om daarna wederom van club te ruilen. Voor alle statistieken van Atteveld bij FC Groningen kunt hier kijken; op de website van fcgstats. Bij FC Groningen heeft Atteveld ook een record gezet wat nog altijd niet is verbroken. In het seizoen 1997/98 werd hij viermaal uit het veld gestuurd met een rode kaart: nog altijd dus een Eredivisierecord. Uiteindelijk sloot Atteveld zijn loopbaan af bij ADO Den Haag. Ook hier speelde hij drie seizoenen.

‘Atte’ ging wonen in Almaty, de grootste stad van Kazakhstan. Daar werd hij coach en adviseur in de opleiding van FC Kairat.

(Foto: ANP-Toussaint Kluiters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *