Gérard de Nooijer (1969)

Gérard de Nooijer

Gérard de Nooijer (4 april 1969) was een verdediger die samen met zijn broer Dennis jarenlang uitkwam voor Sparta en sc Heerenveen. Tegenwoordig zijn Gérard en Dennis samen met Dolf Roks eigenaar van de voetbalschool Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ).

De Nooijer debuteerde namens Sparta op 19 maart 1989 in het betaalde voetbal, dit was tijdens de uitwedstrijd bij Roda JC, waar hij in de ploeg kwam voor Mike Snoei. In zijn debuutseizoen voor Sparta, waar ook onder meer Ed de Goey en Edwin Vurens speelden, kwam hij tot zeven wedstrijden en één doelpunt. In de daarop volgende jaren wist de centrale verdediger een basisplaats af te dwingen en werd hij samen met zijn broer Dennis een echte clubspeler.

Samen waren ze ook verantwoordelijk voor de finaleplaats in de KNVB-beker tijdens het seizoen 1995/96. In de halve finale, waarin Feyenoord de tegenstander was, leverde Gérard in de laatste minuut van de verlenging de assist op zijn broer Dennis, die met zijn goal Sparta naar de finale bracht. Deze ging uiteindelijk wel verloren; met 5-2 van PSV. Overigens scoorde Dennis ook in deze wedstrijd.

In 1998 maakten de broertjes De Nooijer de overstap naar sc Heerenveen. In Friesland kenden ze succesvolle jaren en bereikte ze in het seizoen 1999/2000 zelfs de Champions League. De beide De Nooijers, Jeffrey TalanHarris Huizingh en consorten werden echter in de eerste ronde al uitgeschakeld.

Na vijf seizoenen Heerenveen vertrok de linkspoot naar Feyenoord, waarmee hij in zijn eerste seizoen de bekerfinale wederom haalde. Deze ging in de eigen Kuip echter jammerlijk met 1-4 verloren van FC Utrecht, waar Harald WapenaarDave van den Bergh en Igor Gluščević onder meer speelden. Een enorm succes werd het in Rotterdam-Zuid helaas niet. De Nooijer diende als back-up en speelde daardoor slechts 22 wedstrijden in twee seizoenen.

Wel werd hij door trainer Bert van Marwijk zeer gewaardeerd als zijnde een ‘meedogenloze verdediger’. Na zijn twee Feyenoord-jaren bouwde Gérard in eveneens twee seizoenen af in Dordrecht. Waar hij in zijn eerste seizoen direct de prijs greep als ‘Beste speler van de Eerste Divisie.’ Op 23 december 2005 speelde hij zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal.

Na zijn spelersloopbaan ging Gérard de Nooijer aan de slag bij zijn voetbalschool. Hij pakte de baan op als trainer. Waar hij gezien zijn staat van dienst erg goed in is. Hij promoveerde namelijk tot tweemaal toe met de amateurs van FC Dauwendaele. Ook leidde hij Goes met twee kampioenchappen achtereen vanuit de tweede klasse naar de Hoofdklasse. Later werd hij trainer van FC Dordrecht.

(Foto: ANP – Hans Steinmeier)

Eén reactie

  1. Nog meegemaakt tijdens
    Fc Dordrecht -Xerxes Dzb
    In Stadion de Krommedijk
    Goeie trainer voor Fc Dordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *